Tresors de la Col·lecció Local

 



Dins de la nostra Col·lecció Local tenim molts documents que considerem com els nostres tresors. Aquí us els anirem mostrant mica en mica. Per començar hem triat El Llibret de les mares de Francesc Flos i Calcat.

Flos i Calcat (Arenys de Mar, 1856 — Barcelona,1929), va ser un gran pedagog, cal·lígraf i escriptor. Va promoure la catalanitat dins del món escolar.

L’any 1920 va publicar El Pervindre dels nois, que és un llibret per orientar als pares en la decisió de triar un ofici pels seus fills. Tres anys després publicà El Llibret de les mares, un llibre destinat a les mares per ajudar-les en l’educació infantil dels seus fills.

El Llibret consta de dues parts. A la primera ens parla  de l’educació, i de com obtenir-la. Mitjançant l’amor filial de la mare cap al nadó, de la paciència i de l’obediència que van prenent forma. La segona part ens parla de casos pràctics que poden servir d’exemples per ajudar en aquesta educació. Parla de la mentida, de l’obediència, dels bons “modos”, del tuteig, i dels pares i mestres.

És un llibret interessant ja que reflexa el món familiar dels anys 20 des d'un punt de vista pedagògic. Si tens curiositat, pots venir a la Biblioteca a consultar-ho.

Comentaris