Tresors de la Col·lecció Local

 



El passat 27 d'abril, al Museu d'Art de Sabadell es va presentar el catàleg de l'exposició Els Cercles de Feliu Elias a Sabadell, que es va poder visitar de l'1 de setembre del 2022 al 29 de gener del 2023 en aquest Museu. Per al muntatge d'aquesta exposició la Biblioteca P. Fidel Fita va prestar documentació del nostre Fons Local sobre l'Elvira Elias, filla de Feliu Elias.

En aquest llibre, que compta amb una edició molt acurada i gran qualitat d'impressió, s'inclouen els textos Els cercles de Feliu Elias a Sabadell de Mariona Seguranyes Bolaños i Elvira Elias Cornet i l'art d'il·lustrar de Joan Miquel Llodrà Nogueras, tots dos historiadors de l'art. També s'inclou la transcripció de la taula rodona que va tenir lloc a Barcelona el 17 de desembre del 2022 amb Joan Elias, Pau Mundó, Joan Miquel Llodrà i Rosa Regàs, moderada per Mariona Seguranyes, i una relació de totes les obres exposades.

En Joan Miquel Llodrà, en el seu text, ens presenta l'Elvira Elias, una il·lustradora catalana que va destacar en aquest art entre els anys 50 i 70 del segle passat. Des d'aquí volem felicitat en Joan Miquel per la gran feina d'investigació que ha fet sobre l'Elvira Elias, part de la qual ha realitzat a la nostra Biblioteca, on tenim un fons bibliogràfic i documental de l'Elvira Elias, que inclou també informació sobre el seu pare, en Feliu Elias, APA. 


Comentaris